fbpx

Τροποποίηση Δήλωσης Φ.Π.Α. μέσω Tax For All ( TFA)

Το Τμήμα Φορολογίας έχει ανακοινώσει ότι από τις 17 Σεπτεμβρίου 2023 είναι δυνατή η τροποποίηση της Δήλωσης Φ.Π.Α. (κανονικό καθεστώς) μέσω της Πύλης Φορολογουμένων Tax For All – TFA .

Πιο συγκεκριμένα τα υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα καθώς και οι φορολογικοί τους αντιπρόσωποι μπορούν από μόνοι τους μέσω του λογαριασμού τους στο Tax For All (T.F.A.) να τροποποιήσουν την Δήλωση Φ.Π.Α. (κανονικό καθεστώς).

Τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν ως πιο κάτω:

  • μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής (εμπρόθεσμα) σε ΟΛΑ τα πεδία της Δήλωσης Φ.Π.Α., δηλαδή τα τετράγωνα με Αρ.1 μέχρι και 11Β
  • μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής (εκπρόθεσμα) μόνο στα πεδία της Δήλωσης Φ.Π.Α. που αφορούν στις αξίες εκροών/εισροών, δηλαδή τα τετράγωνα με Αρ.6 μέχρι 11Β.

Αυτή, η δυνατότητα, τροποποίησης της Δήλωσης Φ.Π.Α., αφορά μόνο τις Δηλώσεις Φ.Π.Α. που υποβλήθηκαν μέσω του Tax For All ( T.F.A.), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής μετά την 27η Μαρτίου 2023.

Τροποποιήσεις σε φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν, και των οποίων η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ήταν προγενέστερη της 27ης Μαρτίου 2023, μπορούν να υποβάλλονται στο Τμήμα Φορολογίας με την αποστολή σχετικού αιτήματος «Νέο Μήνυμα» μέσω του Tax For All ( T.F.A.).

Μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες για την τροποποίηση της δήλωσης ΦΠΑ πατώντας εδώ.

Σε σχέση με την δυνατότητα τροποποίησης της Δήλωσης Φ.Π.Α. υπενθυμίζονται τα πιο κάτω:

Το Τμήμα Φορολογίας υπενθυμίζει με ανακοίνωση, ότι Σύμφωνα με τον κανονισμό 24 της ΚΔΠ 314/2001 των περί ΦΠΑ (Γενικών) Κανονισμών του 2001 όπως έχουν τροποποιηθεί, υποκείμενα στον φόρο πρόσωπα η\και οι αντιπρόσωποι τους, όταν εντοπίζουν λάθη σε δηλώσεις Φ.Π.Α. που έχουν ήδη υποβληθεί, μπορούν να τα διορθώσουν καταχωρώντας τα στην δήλωση Φ.Π.Α. της τρέχουσας περιόδου ΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΟΤΙ:

  • Αυτά αφορούν περίοδο σε σχέση με την οποία δεν έχουν παρέλθει 3 έτη από το τέλος της καθορισμένης φορολογικής περιόδου (και της λανθασμένης φορολογικής δήλωσης) στην οποία εντοπίστηκε το λάθος, ΚΑΙ
  • το ποσό του αθροίσματος των λαθών του φόρου εκροών και του φόρου εισροών για όλα τα λάθη που έχουν εντοπιστεί σε προηγούμενη/ες φορολογική/ες δήλωση/ δηλώσεις δεν υπερβαίνει τα €1708,60.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, και εφόσον έχετε ήδη υποβάλει οριστικά τη δήλωσή σας, μπορείτε

να υποβάλετε σχετικό αίτημα στέλνοντας γραπτό ηλεκτρονικό μήνυμα-αίτημα στο Τμήμα Φορολογίας, μέσω του λογαριασμού σας στην πύλη φορολογουμένων TFA, επιλέγοντας ως θέμα «Τροποποίηση Δήλωσης».

Στο αίτημα σας θα πρέπει να αναφερθείτε επακριβώς στα λάθη που έχετε εντοπίσει στα βιβλία και αρχεία σας και, όπου είναι αναγκαίο, μεταφορτώστε (upload) τα αναγκαία έγγραφα.

Πηγή: Τμήμα Φορολογίας

KKP team is always at your disposal for any queries you may have.