fbpx

Υποχρέωση αποδοχής πληρωμών μέσω κάρτας

Σε συνέχεια της πρόσφατης τροποποίησης του περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων Νόμου, με βάση την οποία καθορισμένοι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα κατά την ολοκλήρωση πράξεων πληρωμής που πραγματοποιούν καταναλωτές, το Υπουργικό Συμβούλιο εξέδωσε σχετικό Διάταγμα (Κ.Δ.Π. 259/2021) το οποίο και δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με αριθμό 5548 στις 18/6/2021.
Οι καταναλωτές δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν με κάρτα. Μπορούν να χρησιμοποιούν και μετρητά. Υπόχρεοι είναι οι δικαιούχοι πληρωμής να δέχονται και ως μέσω πληρωμής την κάρτα.

Με το Διάταγμα καθορίζονται οι κατηγορίες δικαιούχων πληρωμής και οι οποίοι έχουν υποχρέωση συμμόρφωσης εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση του Διατάγματος (δηλαδή μέχρι τις 18/9/2021). Οι υπόχρεοι δικαιούχοι πληρωμής που θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα (30) ημερών προ της 18/9/2021, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος Διατάγματος (δηλαδή μέχρι την 18/10/2021) ενώ αυτοί που προβαίνουν σε έναρξη δραστηριότητας ή σχετική μεταβολή μετά τις 18/9/2021, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός ενός (1) μηνός από την εν λόγω έναρξη, ή τη μεταβολή.

Μπορεί να βρείτε το Διάταγμα με το σχετικό Παράρτημα όπως επίσης και οι παροχές δικαιούχων που υποχρεούνται να αποδέχονται και ως μέσο πληρωμής την κάρτα, εδώ.

Our team is always at your disposal for any queries you may have.